Enkla recept är värda mycket i tentatider!
Fiskgratäng - 4 portioner
2 paket (ca 800g) torsk (eller annan vit fisk)
1 burk krossade tomater (400 g)
400-500 g kesella/kvarg
en kruka persilja
salt & peppar
saft från en halv citron
Smörj en ganska stor ugnsform med smör. Fördela torskfiléerna på botten, gärna tinade och avrunna. Salta och peppra lite godtyckligt. Häll över krossade tomater. Salta och peppra lite igen, pressa över citronsaften och klipp över persiljan. Fördela därefter kvargen ovanpå allt.
Låt gotta till sig i ugnen i ca 30-40 minuter på 225 grader.
Börjar den få lite för mycket färg kan man ställa en plåt precis ovanför eller täcka med ugnsfolie. Och är det för mycket vätska kvar när tiden är ute, så kan man faktiskt hälla av lite!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar