Instagram

söndag 13 januari 2013

Alldeles underbara chokladbiskvier

Såååå chokladiga... Seg botten, len smörkräm och knaprig chokladtopping... Det behöver inte sägas något mer.
 
Chokladbiskvier - ca 20 st (eller fler eller färre beroende på önskad storlek :) )

Botten
200 g mandel
150 g strösocker
2 äggvitor

Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
120 g florsocker
3 msk kakao
2 äggulor

Topping
150 g mörk choklad, 70% kakao

Skålla mandeln genom att hälla kokande vatten över dem, låt stå ett par minuter och skölj sedan med kallt vatten så att mandlarna svalnar. Skala mandlarna, förhoppningsvis går det enkelt nu när de är skållade.

Lägg mandlarna i en matberedare och kör tills de är finfördelade. Tillsätt sockret och kör ytterligare några minuter tills det blir som ett pulver och går att krama till mandelmassa. Blanda med äggvitor. Forma till bollar som du plattar till och placerar på plåt med bakplåtspapper. Blir ca 20 st men kan såklart variera beroende på vilken storlek man önskar på biskvierna. Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna, gärna på galler.

Blanda äggulor, det mjuka smöret, florsocker och kakao till en fin kräm. Glöm inte att smaka så det är lagom sött och chokladigt ;)

Fördela krämen på undersidan av bottnarna, gärna lite toppigt. Låt stå i kyl tills de har svalnat ordentligt för att kunna göra nästa moment på ett bra sätt.

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna en aning, ett par minuter bara. Ta ut biskvierna ur kylen och doppa smörkrämssidan i den smälta chokladen. Låt stå i kylen tills de har stelnat. Jag tycker faktiskt att de är goda när de är helt kylda eller t.o.m. frysta!

Tyvärr tog biskvierna slut innan jag hann fotografera dem… Men nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar