Chokladbiskvier - ca 20 st (eller fler eller färre beroende på önskad storlek :) )
Botten
200 g mandel
150 g strösocker
2 äggvitor
Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
120 g florsocker
3 msk kakao
2 äggulor
Topping
150 g mörk choklad, 70% kakao
Skålla mandeln genom att hälla kokande vatten över dem, låt
stå ett par minuter och skölj sedan med kallt vatten så att mandlarna svalnar.
Skala mandlarna, förhoppningsvis går det enkelt nu när de är skållade.
Lägg mandlarna i en matberedare och kör tills de är
finfördelade. Tillsätt sockret och kör ytterligare några minuter tills det blir
som ett pulver och går att krama till mandelmassa. Blanda med äggvitor. Forma
till bollar som du plattar till och placerar på plåt med bakplåtspapper. Blir
ca 20 st men kan såklart variera beroende på vilken storlek man önskar på
biskvierna. Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna, gärna på
galler.
Blanda äggulor, det mjuka smöret, florsocker och kakao till
en fin kräm. Glöm inte att smaka så det är lagom sött och chokladigt ;)
Fördela krämen på undersidan av bottnarna, gärna lite
toppigt. Låt stå i kyl tills de har svalnat ordentligt för att kunna göra nästa
moment på ett bra sätt.
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna en aning, ett par
minuter bara. Ta ut biskvierna ur kylen och doppa smörkrämssidan i den smälta
chokladen. Låt stå i kylen tills de har stelnat. Jag tycker faktiskt att de är
goda när de är helt kylda eller t.o.m. frysta!
Tyvärr tog biskvierna slut innan jag hann fotografera dem…
Men nästa gång!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar