Har skördat de sista rabarberna för denna sommar. Trodde de skulle vara alldeles för "träiga" för att gå att använda, men se det gick alldeles utmärkt i kakor & även i en marmelad!
Seg rabarberkaka
75 g smör
1,5 dl socker
2 små ägg
2,5 dl vetemjöl
ca ½ tsk vaniljsocker
125 g rabarber
2 tsk potatismjöl
smör & kokos eller ströbröd till formen
Smält smöret. Vispa under tiden ägg & socker fluffigt. Blanda ned smöret, mjölet & vaniljsockret. Häll smeten i den smorda och eventuellt bröade/kokosade formen.
Skär rabarbern i bitar. Blanda med potatismjölet. Strö rabarberna över smeten & tryck ner bitarna en aning.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Då blir konsistensen som en kladdkaka. Gräddar du istället i 30 minuter så blir det en helt "vanlig", men ack så god, rabarberkaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar