Instagram

torsdag 23 augusti 2012

Seg rabarberkaka

Har skördat de sista rabarberna för denna sommar. Trodde de skulle vara alldeles för "träiga" för att gå att använda, men se det gick alldeles utmärkt i kakor & även i en marmelad!


Seg rabarberkaka

75 g smör
1,5 dl socker
2 små ägg
2,5 dl vetemjöl
ca ½ tsk vaniljsocker
125 g rabarber
2 tsk potatismjöl
smör & kokos eller ströbröd till formen

Smält smöret. Vispa under tiden ägg & socker fluffigt. Blanda ned smöret, mjölet & vaniljsockret. Häll smeten i den smorda och eventuellt bröade/kokosade formen.
Skär rabarbern i bitar. Blanda med potatismjölet. Strö rabarberna över smeten & tryck ner bitarna en aning.

Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Då blir konsistensen som en kladdkaka. Gräddar du istället i 30 minuter så blir det en helt "vanlig", men ack så god, rabarberkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar