Under hösten har en tredjedel av min klass befunnit sig i New York, en tredjedel här hemma i Linköping och den sista tredjedelen nån annanstans i världen. Vi skriver uppsats på 30 hp. Själv är jag kvar hemma och har det mysigt med det lilla kompisgänget som också är kvar här. Vi har under en månad eller så kopierat konceptet Halv åtta hos mig. Eller nej, vi kopierade inte, för vi sågs klockan sju oftast. Och dessutom bjöd vi inte varandra på middag varje dag i en vecka, utan en gång i veckan i ungefär en månad. Och vi satte inte betyg på varandra. Vi bestämde att vi ska bjuda på tvårätters eller trerätters. Jag trotsade dock det och bjöd på meze! Alltså många små rätter. Inget kött och massor av spiskummin och persilja. Så görs en bra middag!
Inte snyggaste uppläggningen men ni får hålla till godo med den. Följande syns på tallriken:
- Hoummus
- Baba ganoush (aubergineröra)
- Mhamara (paprika- och valnötsröra)
- Falafel
- Mini-kebab på quorn
- Warak Inab (vinbladsdolmar)
- Fatayer Sabanekh (spenatfyllda piroger)
- Rakakat Jebneh (ostfyllda filodegsrullar)
Det jag är mest stolt över är vinbladsdolmarna. De tog en jäkla tid att göra, var väldigt pilligt, och jag hade läst att det skulle vara svårt att få dem att hålla ihop men det här gick helt klart långt över förväntan!
Mina vänner verkade uppskatta maten och önskade recept. Så vartefter dyker det nog upp recept här på bloggen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar