Instagram

tisdag 17 juli 2012

Lime & lemon curd

Superenkel och god tårtfyllning! Receptet är litegranna snott från Leila (as usual?) men jag har bytt ut 2 st lime mot 1 st citron.


Lime & lemon curd
4 lime
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 citron 
2 msk Maizena redning
2 ägg
2 äggulor




Tvätta limen. Riv skalet & pressa saften i en kastrull. Tillsätt socker & smör i kastrullen. Koka upp. Sila därefter vätskan för att få bort skal & fruktkött. Häll tillbaka i kastrullen. Pressa saften ur citronen, blanda med Maizena, & häll det i kastrullen. Vispa ner ägg & äggulor. Sjud blandningen tills den tjocknar. Vispa hela tiden! När den fått önskad konsistens - häll i en skål/bytta & låt svalna i kylskåp.





Jag använde min lime & lemon curd som tårtfyllning tillsammans med färska skivade jordgubbar. Det blev dock en del över, så tips på vad man mer kan använda en sån här kräm till mottages med glädje! Lite har jag lagt in i frysen nu, dels för förvaring men även för att jag är nyfiken på om det kan bli nån typ av glass av det...


2 kommentarer:

  1. Hej! Fin blogg. Superkul att läsa!
    Jag kan tänka mig att lemon curd fungerar som fyllning i muffins/cupcakes. När jag var i Skottland serverades lemon curd som marmelade till scones med grädde. Funkar säkert i massa olika desserter tex snabb cheesecake.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag funderade lite på det där med scones faktiskt! Vet du vad, Frida? Jag har inte gjort en enda cupcake i mitt liv...
      Provade att frysa in det som blev över, och det smakade helt ok i fryst form också, konsistensen blev lite som Twister-glassen! Sådär len, inte riktigt som "vanlig" isglass.

      Radera