Instagram

söndag 29 juli 2012

En hel veckas lunch

Det har varit mycket jobb nu. Jag är inte så van vid att jobba mer än heltid, men det har fungerat bra - förutom att det har varit lite ont om tid till att baka & laga mat & sånt. För ett tag sedan slängde jag ihop en lasagne som räckte till alla luncher i en hel vecka! Den var så god att jag inte hann tröttna innan den tog slut, men skulle man ändå göra det så går ju lasagne alldeles utmärkt att frysa in i portionsbitar. Jag gjorde den här lasagnen i en form på drygt 20x30 cm. Jag gjorde med 3 lager lasagneplattor.

Lasagne med keso, spenat & bönor
Ca 12 st lasagneplattor (eller så det räcker till 3 lager med plattor)
1 burk färdig pastasås/tomatsås (ca 400 g) alt. hemmagjord tomatsås på 1 burk krossade tomater
1 burk kidneybönor (400 g) alt. 2-3 dl bönor som du kokt själv!
Ca 400 g fryst, hackad spenat
500 g Keso/cottage cheese (naturell)
Riven ost

Tina spenaten i mikro. Gör tomatsåsen (t.ex. med lök, vitlök, basilika, vinäger, soja, lite honung) eller öppna helt enkelt burken med den färdiga såsen (det är OK att använda sånt ibland - faktiskt). Häll av spadet från bönorna & skölj dem, lägg de sedan i en kastrull tillsammans med tomatsåsen & den tinade spenaten.

Bred ut ett tunt lager av såsen i botten av ugnsformen. Lägg första lagret med lasagneplattor. Häll på ett lite tjockare lager av såsen (ca 1/3), och bred därefter på hälften av keson. Nytt lager lasagneplattor, sås & keso. Därefter lasagneplattor & avsluta med sås högst upp.

Tillaga i ugn på 225 grader i ca 30-40 min. När den börjar få färg (efter kanske 20 min) kan du riva över ett lager ost & ställa in i ugnen igen tills den är färdig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar