Lasagne med keso, spenat & bönor
Ca 12 st lasagneplattor (eller så det räcker till 3 lager med plattor)
1 burk färdig pastasås/tomatsås (ca 400 g) alt. hemmagjord tomatsås på 1 burk krossade tomater
1 burk kidneybönor (400 g) alt. 2-3 dl bönor som du kokt själv!Ca 400 g fryst, hackad spenat
500 g Keso/cottage cheese (naturell)
Riven ost
Tina spenaten i mikro. Gör tomatsåsen (t.ex. med lök, vitlök, basilika, vinäger, soja, lite honung) eller öppna helt enkelt burken med den färdiga såsen (det är OK att använda sånt ibland - faktiskt). Häll av spadet från bönorna & skölj dem, lägg de sedan i en kastrull tillsammans med tomatsåsen & den tinade spenaten.
Bred ut ett tunt lager av såsen i botten av ugnsformen. Lägg första lagret med lasagneplattor. Häll på ett lite tjockare lager av såsen (ca 1/3), och bred därefter på hälften av keson. Nytt lager lasagneplattor, sås & keso. Därefter lasagneplattor & avsluta med sås högst upp.
Tillaga i ugn på 225 grader i ca 30-40 min. När den börjar få färg (efter kanske 20 min) kan du riva över ett lager ost & ställa in i ugnen igen tills den är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar