Instagram

torsdag 5 september 2013

Fördelarna med att göra sin egen müsli

Godare, roligare, nyttigare, billigare. Eller...?

Godare - helt klart. Man kan ju ha i bara precis det man gillar och välja bort resten! Roligare - absolut. Att äta något man har gjort själv ger i alla fall mig extra njutning! Nyttigare - kan vara. Det går ju åtminstone att göra det nyttigare, men det går sannerligen att göra det onyttigare också - bara att välja helt enkelt. Billigare - osäkert. Jag har inte räknat på det, men jag tror att inköp av alla ingredienser ändå gick på ett par hundra kronor. Dock blir det ju en väldigt stor sats müsli om man ska använda upp allt, och oavsett pris så är det helt klart värt det!

Idag var det alltså dags att fylla på müsliförrådet. Denna gång önskade min nötallergiska sambo en müsli till sig också, så resultatet blev 1 liter nöt- och fröfri müsli, och 2,5 liter nöt- och fröig müsli.

Burken längst till vänster i bilden innehåller nöt- & fröfri müsli, medan resten är min vanliga "standardmüsli".

Jag utgick från mitt egna gamla recept, men förändrade lite saker. T.ex. använde jag boveteflingor vilket jag aldrig gjort förut, och gjorde den lite mindre sötad. Jag hade också lite andra proportioner mellan ingredienserna, vilket jag tror gör den mer mättande (mindre kolhydrater, mer fett & protein).


Jag funderar på att nästa gång göra en "LCHF-müsli", genom att utesluta alla gryn, honung och russin. Dvs bara ha nötter, frön och kokos som får rostas i ugnen. Sen blandar jag nog i lite gojibär också, vilket väl antagligen inte är särskilt LCHF, men jag klarar nog inte att helt utesluta socker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar