Dessa söta små desserter är så bra för man kan äta fler än en! Man brukar normalt beräkna 1 dl grädde per portion pannacotta, så av dessa små minisar kan man äta 2-3 st av. Perfekt när man som jag har svårt att välja vilken smak man vill ha...
Pannashotta – 4 st á 4 cl
1,5 dl grädde
1/2 tsk gelatinpulver vilket motsvarar 1 gelatinblad
4 cl likör av valfri sort
Blötlägg gelatinet i 2 tsk vatten i ca 5 min. Koka upp
grädden. Dra kastrullen från värmen och häll i valfri likör. Tillsätt gelatinet
och vispa så att det löser sig i grädden. Häll upp i shotglas och låt stå i kyl
några timmar tills det har stelnat.
Extra läckert kan det bli om man häller ett jättetunt lager av
den valda likören uppe på varje pannacottashot när de har stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar