Tänka sig, det är bara en månad kvar till julafton! Och bara en vecka kvar till första advent!
Denna äppelkaka får en riktigt julig smak - smakar som mjuk pepparkaka, vilket faktiskt var oavsiktligt. Men gott!
90 g smält, avsvalnat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk 3%
1/2 dl grovt rågmjöl eller grahamsmjöl
1,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1/2 dl kokos
200 g äpple - skalat, rensat och skuret i tunna skivor
Smör & kokos till formen
Vispa socker, smör och ägg. Blanda i mjölken. Blanda mjöler, bakpulver & kryddor i en annan bunke. Häll mjölblandningen i socker-smör-ägg-mjölk-bunken och rör tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt kokos och äpple och rör om.
Smörj en 1,5-liters rektangulär kakform med smör & häll i smeten. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 45 minuter - prova med provsticka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar